Structura-uk.com | CROUCH END PICTUREHOUSE
866
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-866,qode-quick-links-1.0,,qode_grid_1300,qode-theme-ver-13.0,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.4,vc_responsive
 

CROUCH END PICTUREHOUSE

An award-winning redevelopment of an ageing 1960’s concrete structure into a state of the art multi-screen cinema and restaurant.

 

PURPOSE OF THE WORK:

To re-develop a run-down 1960’s office block into a new four-screen cinema, designed  by Panter Hudspith Architects

 

WHAT WE DELIVERED:

Structura designed and supplied a Kalwall translucent façade with a bespoke vertical grid pattern to draw natural daylight into the space by day and to give an ethereal glow at night. The architect has used the gridlines of the Kalwall elevation to help create the effect of a  zoetrope – an early form of motion projector.

 

BENEFITS:

A concrete building which had been an eyesore is now a landmark feature of this area of Crouch End in North London. The project won the  AJ Retrofit Leisure Award in 2016 and was Commended in the New London Architecture Awards 2016 for the ‘Leisure & Public space’ category.

PROJECT

Redevelopment of an ageing 60's building.

ARCHITECT

Panter Hudspith Architects

CLIENT

Picturehouse Cinemas

LOCATION

Crouch End, London

Category
Kalwall, Translucent Façades